Alles over Gitaarles

Leslocaties: Zwolle,Hattem, Heerde en Wapenveld.

Wat heb je nodig?

Een gitaar! Tot 11/12 jaar adviseer ik een gitaar met nylon snaren. Vanaf 12 jaar laat ik de keuze vrij en geef iedereen het advies allereerst naar een goede muziekwinkel te gaan om te luisteren en te proberen.
Het type gitaar staat los van de inhoud van de lessen. Naast een goede gitaar is ook een goede houding van groot belang. Hiervoor kunnen we gebruik maken van een voetenbankje (bij elke muziekwinkel verkrijgbaar), een stoel of kruk zonder leuning en een muziekstandaard. Een lesboek zal je zelf moeten kopen.
Maar ik vul het ook aan met eigen materiaal en leerlingverzoeken van Bach tot Ed Sheeran. Wat je tot slot nodig hebt is: doorzettingsvermogen. Goed gitaar leren spelen vraagt veel oefening. Maar daar krijg je ook weer wat voor terug: plezier en je kan iets bijzonders: gitaar spelen!
Ik raad dus iedereen aan om elke dag kort (maar het liefst heeeeeeel lang) te oefenen, zo blijft gitaarspelen leuk tot aan je pensioen en ver daarna!

Heb je vragen, of wil je eerst proberen. Vraag voor Zwolle en Hattem een proefles aan via het contactformulier en voor Heerde en Wapenveld via Cultuurplein Noord Veluwe

Gitarist

Tom treed regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Hij speelt in het Castalia Mandoline Quintet, vormt het Stretto Gitaar Duo met Sjors Holleboom en maakt deel uit van het Mandoline Kamerorkest Het CONSORT.

Componist

Tom schrijft muziek in alle stijlen. Voor bezettingen uiteenlopend van sologitaar tot kamerorkest. Hij schreef oa. voor het Asteria Ensemble en voor de Amerikaanse mandolinist Bob Margo. Werken van hem werden uitgevoerd in o.a. Calgary en San Diego.

In juli 2015 werd The Royal Road to Rendinger uitgevoerd in het bijzijn van Koning Willem Alexander bij de opening van De Heerd in Heerde.

Gitaardocent

Tom heeft zijn eigen lespraktijk in Zwolle, Hattem en Putten en werkt in Heerde en Wapenveld voor het Cultuurplein Noord Veluwe.
Daarnaast coacht en dirigeert hij ensembles en een jeugdorkest. Voor een gratis proefles in Zwolle, Hattem of Putten stuur een berichtje via het contactformulier.
Voor Heerde of Wapenveld zoek contact met het Cultuurplein Noord Veluwe.